18/10 - 09

Postat av: .
Varför skulle man behöva mer pengar om man är två?
Bor man ihop delar man hyra, elräkningar, telefon, internet, matinköp, försäkringar osv osv.
Därav den lägre ersättningen om man är två.


Postat av:
Det enda socialen betalar är hyra & elräkning, sedan har man 6000 när man är 2 som man ska köpa allt annat för, så ja man behöver mer pengar.


Postat av: .
Betalar de 6000 plus hyra och el???
Är det inte bra ? 6000 plus hyra och el för att göra... ingenting...
Man ska ju inte tro att man ska kunna leva ett flärdfullt liv om man går på socialbidrag.
Snart är det väl inte nån som jobbar längre...

Det ska ju inte löna sig att inte göra något...

________________________________________________________________________

Kul att du har en åsikt! Tar som sagt gärna respons, både positiv & negativ.
För er som inte har varit arbetslösa så kan det nog vara svårt att förstå.

Är det någon som läste fattigbloggen någon gång?
Det var en tjej som testade att leva på ett socialbidrag en månad, inte för att hon behövde utan för att hon skulle visa att det knappt GÅR att klara sig på den summan man får.

Jag & min sambo har haft socialhjälp, men har det inte längre då jag har börjat plugga istället.
Men när vi hade socialhjälp så klarade vi oss aldrig en hel månad på den summan.
Vissa kallar oss oekonomiska, visst det stämmer till viss del. Men det är INTE många som klarar att leva på den summan en hel månad.

Bara för att man inte kan få ett jobb så ska man behöva leva på makaroner & nudlar var dag?!
Säger inte att man ska få hummer och räkor varje dag, absolut inte! Men man har inte ens råd att äta och få i sig den näringen man behöver för att kroppen ska må bra?
Jag och säkert många fler tycker att dom borde kolla upp bidragsfuskare istället så att dom kan lägga ner lite mer pengar på dom som verkligen behöver pengar istället.

Och på praktikdelen, arbetsförmedlingen har själva erkänt att det är väldigt många företag som utnyttjar de arbetssökande. Dom säger att det finns chans för fortsatt jobb, men när det väl kommer till kritan så "har dom inget att göra" för tillfället. Och om till och med arbetsförmedlingen själva erkänner det så ligger det väl något i det? Så nej, det är inte ofta praktikerna leder till fortsatt jobb.


Kommentarer
Postat av: Caroline

Bra skrivet av dig , verkligen!! (y)

2009-10-19 @ 00:44:31
URL: http://carolineakalillen.blogg.se/
Postat av: Cassandra

Att ni inte klarar er på 6000kr i månaden är skrämmande.. Jag får ut som mammaledig 7000 och vi har ett matkonto, som jag står för, på 4000, högt räknat. Och då är blöjor, barnmat, välling + hygienartiklar inräknat. Vi äter fläskfilé en ggn i veckan ungefär.

Man måste handla smart och billigt.

2009-10-19 @ 15:24:50
URL: http://casssandra.blogg.se/
Postat av: .

Som bidragstagare är man tvungen att dra ner på kostnaderna...Man bör göra en budget.

Vad prioriteras?

Jag har MYCKET svårt att tro att två personer inte skulle kunna äta näringsriktig mat för 6000kr i månaden.Vad lägger ni pengar på? Röker? Festar? Husdjur? Kostsamma hobbies? Äter ute? Dyr bil?Påstå inte att ni inte får i er näringsriktig mat när ni har 200kr/dag att leva på.Vet tyvärr alldels för många exempel på de som har socialbidrag som:

1. Röker för minst 1000/månaden

2. Äter ute minst 2 gånger i veckan ca 800/månaden

3. Betalar skulder på alldeles för dyr bil

4. Har dyra husdjur

5. Festar MINST en gång i veckan

6. Lägger sjuka summor på olika hobbies...

m.m.Inte undra på att pengarna inte räcker, det handlar helt enkelt om prioritering.

Men som en god vän sa: "Supapengar finns alltid..."

-------------------------------------------------Det gnälls mycket om praktiken.

Vad är alternativet?

Visst kan man bli utnyttjad men man kommer i alla fall ut på en arbetsplats med CHANS på ett arbete.

Är man engagerad och motiverad så finns det bara möjligheter.Alternativet? Sitta hemma???

2009-10-19 @ 16:41:58
Postat av: Robbin

Fördetförsta vad folk gör med sina pengar har du absolut inte med att göra! 6000:- kr är inget lätt att leva med Och ja även om man skulle röka supa äta ute ha djur så tycker jag att ska kunna det! Tänk personer som går från jobb på 15.000:- kr till att behöva gå till Socialen och få leva på 6000:- ska den personen behöva sälja sina husdjur tex? Tycker du det är rätt ? Nej tycker du ska sätta dig i sittsen själv och testa om du på din norm (3600:-) kan leva på det en hel månad!? Och hade du läst mitt inlägg så handla det mest om att man blev av med 1200:- kr om man blev sambo.Klart man klarar sig på 6000:- men det är fan knappt !

2009-10-19 @ 16:51:28
Postat av: Camilla

När vi hade socialbidrag så åt vi ute max 2 gånger i månaden, vilket inte blir 800 kronor, max 200 då vi ofta delade en pizza isåfall.

- röker gör vi, men rullar egna och det kostar max 500 kronor i månaden för oss.

- bil har vi inte eftersom vi inte har haft råd att ta körkort.

- vi festade oftast bara EN gång per helg.

- hobbies har vi inga, så det lägger vi inte pengar på.

- Husdjuren köper vi stora påsar så det räcker hela månaden.Så där går inte så mycket pengar som du tror.

2009-10-19 @ 16:51:58
URL: http://camillalorentzon.blogg.se/
Postat av: Robbin

Cassandra. Din kille jobbar väl? Då har ni väl ut hans lön också?

2009-10-19 @ 16:52:37
Postat av: .

Först säger du att man inte kan äta näringsrik mat om man "bara" har 6000kr i månaden.Sen säger du att det är helt ok att festa, röka äta ute osv.Herregud. Inte undra på att pengarna inte räcker till.Det tro fan att jag som skattebetalare är intresserad vart bidraget går till, det är ju jag som betalar för er !Du skriver att det är dina pengar och jag ska skita i vad du gör med dom. Fel, det är statens pengar. Jag och många med mig är med och betalar ut pengar till er som det är meningen att du ska kunna äta och ha kläder på kroppen för.Camilla här ovan skriver att rökning kostar 500/månad, utemat 200/månad, festar "bara" en gång i veckan? Ska vi anta 100/person per gång (får man inte mycket för)? 800kr/månad.

Bara här springer 1600kr i månaden bort.

26,6% av erat bidrag på nöjen!Nöjen skattebetalarna ska betala.

Och du har mage att säga att ni har det dåligt och ska ha mer pengar??Fy fan rent ut sagt, att ni inte skäms.---

Det finns en sak som du dock varit inne på: bidraget skulle behovsanpassas.

Och i ett fall där man budgeterar 26,6% till nöjen, där skulle bidraget skäras ner markant!

2009-10-19 @ 22:01:31
Postat av: Camilla

Dina skattepengar? Jag har också haft ett jobb och betalat skatt, så tekniskt sett så levde jag på mina egna pengar. Och när jag lever på mina egna pengar gör jag vad jag vill med dom. :)Så nej, jag skäms inte iallafall, har jag jobbat och betalat skatt har jag rätt att få socialhjälp när jag behövde det. Puss på dig

2009-10-19 @ 22:38:53
URL: http://camillalorentzon.blogg.se/
Postat av: Cassandra

Jo, han har jobb, men jag står för all mat.

Jag tycker det lät skrämmande att 6000 inte räckte till mat och andra livsnödvändiga grejer.

2009-10-20 @ 06:41:15
URL: http://casssandra.blogg.se/
Postat av: .

Så du menar dom som inte jobbat o betalat skatt har rätt till socialbidrag?Dom som behöver ska givetvis få bidrag.

Ungdomar som festar bort mer än en fjärdedel av bidraget ska definitivt inte ha 6000kr/månad, det är skandal.Det är inte dina egna pengar när du får ett bidrag. Bidraget är som sagt till för att du ska kunna äta, köpa nödvändiga kläder och annat LIVSNÖDVÄNDIGT!Skattepengar ska inte gå till nöjen, men ni har så små referensramar så det är skamligt.26.6% var uträknat här uppe och det är i underkant med vad ni kastar bort av skattebetalares pengar.Ni bör läsa vad regelverket säger http://www.socialstyrelsen.se/Lists/Artikelkatalog/Attachments/8798/2008-126-57_200812657.pdfMan ska inte kunna leva som ni lever om man går på socialbidrag. Det ska inte finnas utrymmer för festande, utemat och nöjen om man inte prioriterar rätt. Men ni ska bara ha mer! Mer pengar till fest, utemat, rökande, husdjur, nöjen.Hoppas nån kommer under fund med era resonnemang.Ni lever bättre på 6000 i månaden utöver redan betald hyra och el, än en heltidsstudent som har 2500 kr i bidrag per månad (hyran får man betala själv) eller en lågavlönad ensamstående mamma. En student får även låna en summa per månad som ska BETALAS TILLBAKA.

Ni får en massa pengar utan krav.Bidragstagare skulle definitivt månadsvis få redovisa och styrka sina inköp. Enligt riksnorm ska en vuxen ha 500kr i månaden till nöjen vilket är inkluderat i bidraget. Och det ska räcka!Hur fan kan ni anse er att ha rätt att klaga?Det finns ingen annan stans på jorden man skulle kunna ha det så bra som ni. Ni ska istället vara djupt tacksamma att det är Sverige ni bor i.2009-10-20 @ 09:04:10
Postat av: Robbin

Om du nu ska komentera kanske du ska läsa min blogg rätt ! Vi går inte på Socialbidrag så skriv inte ni! Och jag förstår att du har en åsikt men dina åsikter börjar gå till övderdrift.Är man Student så har man inte oftas inte bara bidraget som ligger på 2500:- om man bor hemma ! Och som sagt vad folk gör med sina pengar har du absolut inget med att göra ! Och du får det att låta som man borde vara glad för man går på Socialen? Är det något att vara glad över ? Nej du .. kanske på tiden du sätter dig in i folks sittser ist för att leka Hård !

2009-10-20 @ 10:23:39
Postat av: Anonym

man har oftas mer om man inte bor hemma som student*

2009-10-20 @ 10:24:22
Postat av: camilla

Tro fan att man har rätt till bidrag även om man nu inte har betalat skatt! Alla studenter som går ut varje år får inte jobb. Det är lågkonjuktur, och hur ska resten av dom som inte får jobb försörja sig? Så du resonerar fel. Socialhjälp får tas av alla som inte har jobb eller någon inkomst. Och som sagt, vi har inte längre socialhjälp så du borde ändra "ni har det bra" till "ni hade det bra". Tror du helt ärligt att det är någon människa som känner sig stolt över att få socialhjälp? Nej, man skäms..

2009-10-20 @ 11:58:58
URL: http://camillalorentzon.blogg.se/
Postat av: .

Det finns säkert de som inte skäms också - MEN att KLAGA på att man FÅR pengar - DET förstår jag INTE!!!! Kommer aldrig att göra!

2009-10-21 @ 22:40:44
Postat av: Simon

@up

Ok tack för din åsikt Mr. Anonym.

Tror inte paret behöver dina ständigt nedlåtande och negativa kommentarer.

2009-10-23 @ 09:33:36
Postat av: Emma

Okej...Här har ni mig... En ensamstående mamma med två barn som har haft flertalet HELTIDSJOBB men som måste få socalbidrag nu.Först och främst:Alla som yttrar sig negativt och tycker det är sååå fel att man ska få unna sig ngt. TÄNK PÅ DET sen om ni en dag skulle sitta i samma sits. Att behöva vända och vrida på varenda en krona för att överleva och inte få unna sig ngt alls. Man är inte mindre värd bara för att man "RÅKAT HAMNA FEL OCH BLI ARBETSLÖS"Man hamnar utanför.. Spelar ingen roll om man är sjuk eller har svårt att få arbete. Det blir en segregation när folk ställer sig mot oss arbetslösa/sjuka m.m. för att vi "SKA BEHÖVA STRAFFAS FÖR DET"???Är det normalt?När vem som helst egentligen, kan hamna i samma sits?Ska vi som råkat hamna i denna sitsen bli missunnade att få ha nöjen, när vi i de flesta fall redan mår psykiskt dåligt över att INTE kunna försörja oss själva?Det för MIG, bevisar hur Hitler kunde få makten....Och detta från en som alltid kunnat, men som inte kan längre...

PGA socialbidrag.Och dessa som gnäller över sina skattpengar...Snälla. Skjut er själv. Det är en liten procent som går till socialbidragstagare. Vad ni inte tänker på är när ni åker in på akuten, föder barn, era barn går i skolan m.m.DIT GÅR ERA SKATTEPENGAR FÖRST OCH FRÄMST!Mina också...Stå på er bara Camilla och Robbin. Vissa människor ha inte hjärta nog att se till d riktiga problemen. Utan bara MÅSTE gnälla för att må bättre själv.Kräk rent ut sagt!2009-10-26 @ 22:17:46
URL: http://metrobloggen.se/emmawino
Postat av: Emma

BTW...När jag satt och bölade till socialen för att jag inte fick ngt jobb jag sökte sa dom till mig:-Du har rätt att få hjälp. Du är skattebetalare!IN YOUR FACE!

2009-10-26 @ 22:22:01
URL: http://metrobloggen.se/emmawino
Postat av: Carina

Cassandra verkar ha glömt är att de 6000 kr man får utöver hyra och elräkning, även ska gå till annat än mat.Exempelvis:

skor, stövlar och kläder till 2 personerFörbrukningsvaror: tvättmedel, skurmedel, diskmedel, skurtrasa, toapapper, hushållspapper m.m.2 åkkortEventuellt 2 a-kasseavgifterTV-licensInternetavgift så man kan betala räkningar, läsa tidningar och eventuellt umgås med vänner över internet.TelefonräkningHygienartiklar: tvål, deo, balsam, schampo, bindor, tamponger, trosskydd m.m.Hälsa: eventuella mediciner, läkarbesök, tandläkarbesökHemförsäkringKortavgift, såsom exempelvis VISA, nästan alla i Sverige har ett kort... kostnadsfria bankomatkort finns inte längre :(och det som blir över ska räcka till mat!!! Hoppas att jag inte glömde något nu :)Bara för att man är arbetslös, och tvingas leva på socialen, vilket är förnedrande, med fel socialsekreterare som kontaktperson, så innebär det inte att alla övriga räkningar som man har försvinner hux flux bara för att man blir arbetslös. Vill man förhindra att de kommer till kronofogden så hamnar man ganska snart på pyttelite pengar till mat, eller man hamnar på minus och hamnar även hos fogden, så att man inte kan göra en massa saker som andra kan, skaffa lägenhet m.m.Trögtänkta människor ... usch...2009-12-09 @ 21:28:41
Postat av: JB

typiskt 90-talister. ger upp vid första motgång och skyller på någon myndighet. dessutom ska ni ha allt gratis. skärp dig för hel.....

2011-02-15 @ 10:32:15
URL: http://www.flashback.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0